top of page

En dan krijg ik een appje

Het is zondag, en ik krijg een appje van Daniel Haan van Haan Uitvaartbegeleiding. Of ik dinsdagmiddag kan fotograferen bij een uitvaart. De familie wilde in eerste instantie geen foto's maar bij nader inzien, toch wel! Fijn dat ik voor de nabestaanden een mooie, liefdevolle afscheidsreportage mag maken!


Als ik aankom bij het uitvaartcentrum in Beilen staat Daniel me al op te wachten. De familie komt niet veel later. Na een korte kennismaking gaan we ons klaarmaken voor vertrek. We gaan nog even stapvoets langs de winkel rijden waar meneer lang eigenaar van is geweest. Een mooi moment, want de medewerkers staan klaar om een rode roos op de auto te leggen.
We rijden naar het crematorium en uitvaartcentrum Yardenhuis Zevenberg in het mooie Drentse landschap. Iedere keer als ik hier kom ben ik weer onder de indruk van de mooie omgeving. De rust die het uitstraalt. Een medewerkster vertelt me dat ze regelmatig de reeën door de velden zien rennen.

Het afscheid is mooi, warm en liefdevol. De kleindochter draagt nog een prachtig gedicht voor.

Daarna volgt een samenzijn onder het genot van een drankje en bittergarnituur. Net voor ik wil vertrekken merk ik dat de zon heel mooi ondergaat. Ik vang een glimp op van de rouwauto buiten en zie dat hij net heel mooi het laatste zonlicht vangt. Een foto waard...Ook het Yardenhuis zag er schitterend uit bij de ondergaande zon:


Voor de nabestaanden heb ik een mooie herinnering mogen vastleggen, en de gemaakte beelden ga ik bundelen in een mooi album, in de hoop dat het ze zal helpen bij de verwerking. Toen ik afscheid nam van de familie gaven ze aan dat ze, ondanks dat ze eerst twijfelden over een fotograaf, toch blij waren dat ik dit afscheid voor hen heb vastgelegd.


Liefs,Commentaires


bottom of page