top of page

HET VERHAAL ACHTER DE CAMERA

Ik ben Ineke Flokstra, 43 jaar, samenwonend en trotse moeder van 3 heerlijke kinderen. Naast fotografie werk ik deels in loondienst. Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot mijn beroep, fotograferen! Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in afscheidsfotografie. Bij Ineke Flokstra Afscheidsfotografie kun je dan ook terecht voor het vastleggen van herinneringen en het vastleggen van het afscheid. Ik vind het fijn en dankbaar om als afscheidsfotograaf een blijvende herinnering te maken van het afscheid en/of de weg er naartoe.

AFSCHEIDSFOTOGRAFiE IS NIET ALLEEN VERDRIET, MAAR OOK LIEFDE EN WARMTE

Sinds het verlies van mijn moeder, op jonge leeftijd, is afscheidsfotografie op mijn pad gekomen. Afscheidsfotografie is niet alleen verdriet, maar ook liefde en warmte. De beelden die ik maak voel je, de emoties bij een afscheid zijn puur en eerlijk.  Nabestaanden geven mij het vertrouwen hun meest kwetsbare momenten in hun leven vast te leggen. Dat maakt mij als afscheidsfotograaf betrokken, maar ook als mens, omdat ik iemand ben die een verlies in mijn leven heb ervaren.

549A1051-2 kopiëren.jpg

mijn moeder en ik

HET VERHAAL ACHTER HET LOGO

Met Ineke Flokstra Afscheidsfotografie sla ik een nieuwe weg in en leg ik de focus op het vastleggen van het afscheid en herinneringen. Bij deze nieuwe weg hoort natuurlijk ook een nieuw logo. 

Ik wilde graag dat mijn logo mijn verhaal zou vertellen, en een persoonlijke betekenis heeft. Want .. mijn verhaal, mijn ervaring met het afscheid nemen van een dierbare, is tenslotte mijn drijfveer geweest om afscheidsfotograaf te worden.  Mijn logo is een lelie, maar als je goed kijkt kan je er ook een vlinder in zien. De lelie staat voor die ene lelie bij mijn ouders in de vijver, die tot bloei kwam, in de ochtend, nadat mijn moeder was overleden.  Op het moment dat we definitief afscheid gingen nemen van mijn moeder, en we haar uit haar huis droegen, kwam er een klein, wit vlindertje voorbij fladderen. Deze twee symbolen, de lelie en de vlinder, vertellen dus het verhaal, mijn verhaal, over het afscheid nemen.

handgeschreven naam Ineke.png
bottom of page